Зусиллями коледжу й університету проведено науково-методичний семінар

Зусиллями коледжу й університету проведено науково-методичний семінар

20 червня 2012 року Східноєвропейський університет економіки і менеджменту приймав у своїх стінах Міський науково-методичний семінар “Викладання загальноосвітніх дисциплін у ВНЗ І-ІІ рівня акредитації: стан та перспективи методичної та методологічної роботи”, (присвячений 120-й річниці відомого українського математика Михайла Кравчука).

Основною метою семінару були обмін методичним досвідом та пошук наукових міжпредметних зв’язків педагогами середньої та вищої школи з історії, мови, літератури, філософії, математики, фізики та інших галузей знань.

Відкрила захід і привітала учасників семінару ректор Університету, доктор економічних наук, професор Казарінова Наталія Леонідівна, наголосивши на потребі обговорення справді незручних питань, які назрівають у ланці загальноосвітньої підготовки, а також – вищої школи. Модератори заходу – заступник Голови Навчально-методичної ради СУЕМ Захарова Ірина Володимирівна та директор Коледжу економіки і управління Шамара Сергій Олександрович – окреслили регламент і магістральні напрями роботи семінару.

Актуальні теоретичні, історичні та прикладні аспекти порушили у своїх виступах доктор іст. наук, професор кафедри історії та етнології України ЧНУ ім. Б. Хмельницького Присяжнюк Юрій Петрович, доктор іст. наук, професор, завідувач кафедри історії та етнології України ЧНУ ім. Б. Хмельницького Масненко Віталій Васильович, вчитель історії Черкаської міської гімназії №9 ім. О.М. Луценка Стецюк Андрій Сергійович, головний спеціаліст зі зв’язків із громадськістю Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Волошин Ігор Володимирович, викладачі Коледжу економіки і управління Новак Анна Валеріївна, Морозова Надія Олександрівна, Харченко Світлана Юріївна, Ларіонова Вікторія Валентинівна, Горошко Тетяна Борисівна, старший викладач кафедри економічної кібернетики й інформаційної діяльності Гладка Людмила Іванівна від Інституту економіки Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.

За підсумками семінару передбачено друк тез виступів його учасників, який заплановано на вересень 2012 р. Учасники семінару висловили сподівання, що проведення цього семінару може стати доброю серійною традицією і закликали інших колег до співпраці.