Вітаємо магістрів спеціальності «переклад» з успішним захистом дипломних робіт!

Вітаємо магістрів спеціальності «переклад» з успішним захистом дипломних робіт!

17 березня 2015 р. в залі синхронного перекладу Східноєвропейського університету відбувся захист дипломних робіт студентів ОКР «магістр» спеціальності «Переклад».

Безсумнівно, захист диплому – це знаменна подія в житті кожного студента, підсумок кількарічної кропіткої праці. Тому кафедрою теорії і практики перекладу зроблено все можливе для того, щоб ця подія залишила у спогадах випускників незабутні враження і стала кроком у професійне творче майбутнє.

Захист відбувався англійською мовою із застосуванням сучасних мультимедійних засобів, що є вже давньою традицією кафедри теорії і практики перекладу. Тематика дипломних досліджень вражає широтою свого діапазону. Тут і перекладацькі аспекти локалізації програмного забезпечення, й образні особливості перекладу англомовної поезії та прози українською мовою, і специфіка перекладу фразеологічних одиниць, а також перекладознавчі студії мовних інновацій в сучасній англійській мові тощо. Кожен виступ завершувався запитаннями від членів Державної екзаменаційної комісії та жвавою дискусією.

Магістранти продемонстрували високий рівень загальнотеоретичної і спеціальної підготовки, комплексне опанування матеріалу, вміння презентувати результати своїх досліджень, застосовуючи практичні навички володіння англійською мовою, науковою лексикою за обраною тематикою.

Всі без винятку магістерські роботи були високо оцінені й кваліфіковані як такі, що мають практичну цінність. На завершення голова та члени Державної екзаменаційної комісії тепло привітали молодих фахівців з перекладу, побажали їм міцного здоров’я, гарного настрою, успіхів у житті та творчих звершень у царині перекладацтва. 

Приєднуємося до цих побажань!