В університеті відзначили міжнародний день театру

В університеті відзначили міжнародний день театру

Невід’ємною частиною творчого життя колективу Східноєвропейського університету економіки і менеджменту є театр. Студенти і викладачі постійно відвідують вистави черкаського драматичного театру, організовують зустрічі з акторами, а найактивніші – випробовують себе на сцені університетської театральної студії.

Людина сьогодні ... йде в театр для того,щоб залишатися людиною РОБЕР ЛЕПАЖ  

Творча зустріч із нагоди Міжнародного дня театру зібрала в університеті чимало прихильників акторської гри. Адже це не лише професійне свято майстрів сцени, а й свято мільйонів вдячних глядачів та шанувальників високого мистецтва.

За допомогою фото і відеосюжетів учасники «подорожували» театрами світу, поринувши у прекрасний світ цієї величі.

Мандрівка розпочалася з найдавнішого у світі театру – Театру Діоніса в Афінах. Також студенти і викладачі познайомилися з історією, архітектурою та сучасним станом таких театрів, як «Глобус» в Лондоні, «Ла Скала» в Мілані, Сіднейським оперним театром й іншими.

Надзвичайні емоції у глядачів викликав уривок з опери Джузеппе Верді «Травіата» у виконанні трьох видатних тенорів ­– Пласідо Домінго, Хосе Каррераса і Лучано Паваротті.

Учасники заходу пересвідчилися, що незважаючи на те, чи слухаємо ми оперу, чи насолоджуємося грацією артистів балету, чи стежимо за майстерною грою драматичних акторів, – у театрі завжди відчувається особлива, магічна атмосфера.

Театр є своєрідним художнім віддзеркаленням нашого буття, храмом людської душі, даруючи нам незабутні миті прекрасного, життєву енергію і натхнення.