Студенти СУЕМ взяли участь у Студреспубліці-2015!

Студенти СУЕМ взяли участь у Студреспубліці-2015!

10 – 12 серпня в Черкасах на базі козацького табору «Дахнівська Січ» відбувся регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка».

Захід був організований Черкаською студентською радою за сприяння Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації і Черкаської міської ради.

Тема цьогорічної Студреспубліки «Програма модернізації Черкащини» об’єднала студентів-активістів із семи навчальних закладів міста. Зокрема, над програмами розвитку регіону працювали студенти Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, Черкаського державного технологічного університету, Черкаського інституту банківської справи, Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Черкаського художньо-технічного коледжу, Черкаського державного бізнес-коледжу та Черкаського комерційного технікуму.

На урочисте відкриття Студреспубліки завітали начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський та заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Ігор Волошин. Вони привітали студентів із цією подією та акцентували на важливості активної позиції молодих людей на шляху до побудови мирного й успішного майбутнього України.

Головним дійством на Студреспубліці була політична гра, вибори мера Студреспубліки та депутатів Студентського магістрату. Студенти Східноєвропейського університету мали змогу відчути смак влади та спробувати себе в ролі політиків. Разом із представниками інших навчальних закладів вони створили політичну партію – Партію лібералів Черкащини. Після проведеного голосування політики-початківці визначилися із кандидатами на посаду мера Студреспубліки. Потім кандидати від кожної політичної партії на змодельованій прес-конференції презентували власні програми модернізації рідного краю. Студенти Східноєвропейського університету мали змогу побувати і в ролі журналістів, продемонструвавши вміння спілкуватися з людьми та ставити конкретні запитання.

На третій день Студреспубліки було визначено депутатів Студентського магістрату. Із десяти обраних депутатів двоє – студенти Східноєвропейського університету: Микола Кінішенко і Володимир Молчановський. Звання Студентського мера виборола студентка Черкаського державного бізнес-коледжу Марія Буренко. Переможці представлятимуть черкаське студентство у фіналі Міжнародної програми «Студентська республіка», що буде проходити на узбережжі Чорного моря наприкінці серпня.

Окрім моделювання політичних процесів, студенти СУЕМ упродовж всіх трьох днів проживання в Студреспубліці брали участь ще й у різних розвагах, які для них організувала Черкаська студентська рада. Це – змагання з волейболу та футболу, фото-квест «Країна потребує змін», інтелектуально-психологічна гра «Мафія», козацькі ігри тощо.

Наприкінці заходу студенти подякували організаторам за справжнє свято, яке вони для них влаштували. Особливу вдячність учасники висловили голові Черкаської студентської ради Олександру Гергелю та його заступнику Сергію Шмиголю, які були пліч-о-пліч із ними весь період тривання Студреспубліки і забезпечували плідну роботу й насичене дозвілля.