Студенти-іноземці обирають Східноєвропейський університет

Студенти-іноземці обирають Східноєвропейський університет

«Освіта – скарб; праця – ключ до нього» – саме це висловлювання П'єра Буаста стало девізом наших студентів з Китайської Народної Республіки. Зараз вони опановують не лише професійні дисципліни, а й намагаються подолати складності нашої співочої мови.

Їх наполегливість у поєднанні з жагою до пізнання дають прекрасні результати!

- Навчати студентів – надзвичайно відповідальна та важка місія, адже викладач має бути вчителем, наставником, другом та порадником водночас. Особливо важливо це при підготовці іноземних громадян, оскільки крім певних мовних та культурних бар’єрів такі студенти значно важче адаптуються до навчального процесу , студентського життя та й взагалі життя у віддалені від рідного міста, друзів та сім’ї – коментує директорка департаметну по роботі з іноземними студентами Юлія Сиволап – Саме тому в свої роботі ми намагаємося якомога більше уваги приділяти кожному студенту особисто, допомагати у навчанні та буденності.

– Я пишаюсь тим, що навчаюся в Україні, і що доля мене звела зі Східноєвропейським університетом імені Рауфа Аблязова у Черкасах, – розповідає староста групи ІЮР-61 Лю Сіньює. – Тут я знайшла багато друзів серед викладачів і студентів, які допомагають мені оволодіти мовою, звикнути до нової культури і завжди приходять на поміч, якщо це мені потрібно. Раджу вступати саме до цього навчального закладу, адже тут не лише дають знання, а й підтримують і піклуються один про одного.

– Я люблю Україну ! Я люблю Черкаси! Я люблю свій університет! – не втомлються повторювати наші студенти з КНР!