Співпраця Фахового коледжу СУРА із Громадською організацією «Автомобільний клуб «Черкаси» набула офіційного статусу

Співпраця Фахового коледжу СУРА із Громадською організацією «Автомобільний клуб «Черкаси» набула офіційного статусу

16 листопада 2021 року на базі Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Фаховим коледжем СУРА та Громадською організацією «Автомобільний клуб «Черкаси».

Юридичне оформлення партнерських відносин між сторонами закладає базис становлення принципово нового освітнього простору для здобувачів фахової передвищої освіти Фахового коледжу СУРА за освітніми програмами «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» та «Діджитал маркетинг».

kolledzh_1

Окреслюючи зміст співпраці директорка Фахового коледжу СУРА Анна Новак зазначила, що основними положеннями Меморандуму обумовлено здійснення спільних заходів щодо сприяння реалізації інноваційних практико-орієнтованих методів здобуття освіти, з метою забезпечення економічних потреб регіону та акцентуалізації задоволення перспективного попиту ринку праці здобувачами фахової передвищої освіти Фахового коледжу СУРА.

Зокрема, мова йде про розширення спектру освітніх компонентів з огляду не лише на потреби сучасного роботодавця, а й у спосіб, що орієнтований на ринок майбутнього.

Засновник Автомобільного клубу «Черкаси» та двократний чемпіон України із трекових гонок Андрій Яроменко зауважив, що ринку послуг регіону катастрофічно бракує фахівців – автомобілістів, яким би було до снаги обслуговування спортивних авто чи автопарків новітнього зразка, фахівців, які легко адаптуються до умов і специфіки обслуговування автомобілів різних класів, видів, призначення. «А відтак, упровадження спільних ініціатив, направлених на формування якісних теоретичних та практичних навичок здобувачів освіти галузі, – наголосив Андрій Яроменко, – належить до кола наших першочергових пріоритетів».

kolledzh_5

Разом з тим, з метою формування у студенства коледжу чітких уявлень про особливості влаштування спортивних авто та спеціальних вимог до їх обслуговування, сторони домовилися про реалізацію заходів спрямованих на вдосконалення освітньої програми «Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» спеціальності «Автомобільний транспорт» шляхом розробки та впровадження інноваційних освітніх компонентів, включаючи дисципліну «Менеджмент автомобільного спорту».