Семінар у Німеччині

Семінар у Німеччині

Студентка Східноєвропейського університету економіки і менеджменту Аліна Голиш взяла участь в однотижневому семінарі програми Стратегії розвитку дунайського регіону під патронатом Євросоюзу (21-28.10.2012 р., Бад-Лібензель, земля Баден-Вюртемберг, ФРН).

В складі делегації черкаських освітян, студентів та учнів студентка спеціальності «Переклад» оволодівала знаннями про Євросоюз та Німеччину, відвідала академію для вчителів, університет і Європейський парламент, поспілкувалася з депутатами Європарламенту, прогулялася вулицями німецьких міст.
Аліна ділиться своїми враженнями: «Вивчаючи будь-яку мову, звісно ж починаєш цікавитися її країною. Взагалі подорожувати – це завжди приємно, а якщо метою поїздки є не тільки бажання побачити щось нове, а й бути учасником наукового семінару, це вдвічі приємніше і корисніше. Ось і мені випала нагода брати участь у семінарі на тему «The European Union and Ukraine: From the Association Agreement to the Danube Region Strategy», який розпочинався у невеликому містечку Бан Лібензель у Німеччині, яке славиться своїми спа-курортами завдяки унікальному розташуванню серед Шварцвальду, гірського масиву у землі Баден-Вюртемберг на південному заході Німеччини.
Інші міста, які я відвідала, були: Дрезден, Тюбінген, Бад-Вільдбад, Штутгарт та Страсбург, що у Франції. Відвідання Страсбургу мало особливе значення для нашої групи, оскільки ми отримали можливість побувати у Європарламенті, де віце-президент Європарламенту Райнер Віланд та депутат Європарламенту Ребекка Хармс розповіли нам про внутрішню систему Європарламенту, актуальні проблеми, шляхи їх вирішення та подальші можливості співпраці Євросоюзу та країн, які не входять до його складу.
У вільний від програми час я блукала красивими старими вулицями Страсбургу, відвідала вражаючий кафедральний собор Нотр-Дам, в Німеччині спробувала відомий Шварцвальдський вишневий пиріг, відвідала музей «Мерседес» у Штутгарті, який вразив величезною кількістю унікальних авто від найперших примітивних автівок до надсучасних літаючих автомобілів майбутнього. Німеччина – захоплююча країна.»