Семінар у клубі «інвестор»

Семінар у клубі «інвестор»

У Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту 30 жовтня 2014 року відбувся черговий семінар клубу «Інвестор». Організував засідання секретар інформаційно-освітнього клубу «Інвестор» Демидов Олексій Анатолійович.

Перше питання семінару – «Управління прибутком при ринковому ціноутворенні». Даний семінар є продовженням циклу семінарів з управління підприємством. Нагадаємо, що попередній семінар був проведений 6 березня 2014 року на тему «Введення в технології поводження з прибутком».

Модератор семінару – практик, який спеціалізується на знаходженні резервів прибутку і залученні зовнішнього (зарубіжного) фінансування у підприємства України, автор книги «Прибуток. Введення в технології поводження з прибутком», член некомерційної організації «Союз контролерів Росії» Ковальов Дмитро Валерійович.

Під час семінару розглядалися такі теми:

1. Ринкове ціноутворення з часів економіки монополій до наших днів.

Формування цін на ринку в період:

- панування монополій;

- «Ринку продавця»;

- «Ринку покупця»;

- глобалізації комерційних і фінансових ринків.

2. «Прибуток спеціаліста» (який виходить з навичок найманого персоналу):

- 2 види об’єктивної переваги по прибутку над конкурентом, відмічені Адамом Смітом в доіндустріальну епоху.

- 5 напрямів досягнення об’єктивної переваги по прибутку, доступні підприємству в епоху глобалізації.

3. «Прибуток підприємця» (який спирається на підприємницьке бачення), або індивідуальний вибір взаємопов’язаної пари ринків «ресурсний ? споживчий».

453 (2)

Представлена тематика досліджень автора-модератора семінару є корисною для використання в навчальному процесі студентами, які вивчають економіку підприємства, а також викладачами спеціалізованих економічних дисциплін.

На семінарі були присутні студенти Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, викладачі та практики.

По закінченні семінару модератор Ковальов Дмитро Валерійович відповів на численні питання зацікавленої аудиторії.

Друге питання семінару – «Захист бізнесу і сучасні податкові». Модератором теми виступила доцент кафедри економіки і бухгалтерського обліку Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, член Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України Свєтлова Ніна Миколаївна.

453 (1)

Під час семінару в світлі численних змін до чинного податкового законодавства були розглянуті такі теми:

-  захист облікової і управлінської інформації підприємств;

-  особливості організації податкових перевірок підприємств і організацій;

-  методи захисту інтересів і комерційної таємниці підприємств під час податкових перевірок;

-  права і обов’язки посадових осіб податкових і правоохоронних органів під час проведення податкових перевірок і слідчих дій за фактами порушення податкового законодавства тощо.

Учасники семінару проявили жвавий інтерес до теми семінару, що спричинило численні дискусії і обговорення окремих питань.

Освітньо-професійний клуб «Інвестор» продовжить свою роботу 18 листопада семінаром з актуальних питань оподаткування. Модераторами семінару виступають:

Головний державний податковий інспектор ДПІ у м. Черкаси Обманюк Світлана Василівна (тема: «Особливості справляння та адміністрування податку на додану вартість»)

Завідувач кафедри економіки і бухгалтерського обліку Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, к. е. н., доцент Демидов Олексій Анатолійович (тема: «Особливості справляння та адміністрування податку на прибуток»)

Генеральний директор ТОВ Аудиторська фірма «Украудит ХХІ-Центр» Богдан Анатолій Олександрович (тема: «Особливості розробки і підготовки облікових політик підприємств»).

453 (3)

Організаторами семінару виступають: Східноєвропейський університет економіки і менеджменту, ТОВ Аудиторська фірма «Украудит ХХІ-Центр» і журнал «Вісник Міністерства доходів і зборів України».

Засідання відбудеться з 10-00 до 15-30 в аудиторії 15 на першому поверсі нового корпусу СУЕМ.

Запрошуємо фахівців взяти участь у семінарі.