Науково-методичний семінар згуртував Черкаських педагогів

Науково-методичний семінар згуртував Черкаських педагогів

Методиці навчання та методології досліджень у контексті пошуку міжпредметних зв’язків середньої і вищої школи був присвячений семінар, проведений Коледжем економіки і управління Східноєвропейського університету.

Його учасниками стали викладачі вишів і шкільні вчителі. Цього разу він проходив під знаком Івана Нечуя-Левицького, 180-річний ювілей якого Україна відзначатиме восени.

Ректор Східноєвропейського університету назвала традицію науково-методичних семінарів Коледжу економіки і управління дуже корисною. Наголосила, що творчість Нечуя-Левицького справила певний вплив і на формування її естетичних смаків, розповіла деякі родзинки з його біографії.

В основній частині семінару життєдіяльність письменника була розкрита у виступах директора коледжу, кандидата історичних наук Сергія Шамари і викладача коледжу, кандидата історичних наук Анни Новак. А професор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Юрій Присяжнюк порушив актуальні питання реформування середньої школи в контексті методики викладання історії.

В обговоренні взяли участь студенти та викладачі коледжу й університету, а тематичність заходу підкреслювало відповідне "грушове" оформлення круглого столу та вручення оригінальних чашок із зображенням сюжетів "Кайдашевої сім'ї" за активну участь у заході.