Екскурсія студентів університету на НВК «Фотоприлад»

Екскурсія студентів університету на НВК «Фотоприлад»

6 жовтня 2021 року студенти Факультету економіки і менеджменту відвідали одне з провідних підприємств міста Черкаси – Державне підприємство Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад», що спеціалізується на розробці і виробництві приладів точної механіки, оптико-електроніки і оптико-механіки спеціального призначення, гіроскопів, підривників та медичної техніки.

Студентам цікаво було побувати на підприємстві, яке багато років очолював засновник Східноєвропейського університету д.т.н., професор Рауф Ахметович Аблязов.

Екскурсія розпочалася з розповіді заступника генерального директора –начальника Центрального конструкторського бюро «Сокіл» Галушко Юрія Миколайовича про історію розвитку підприємства, основні види продукції оборонного та цивільного призначення, сучасні досягнення підприємства.

Студенти мали можливість особисто ознайомитися з усіма етапами конструювання та виробництва електронних приладів в таких підрозділах, як ЦКБ «Сокіл», механічний, оптичний та складальний цехи, випробувальна станція. Спеціалісти підприємства розповіли студентам про специфіку своєї роботи, продемонстрували роботу сучасного обладнання, що використовується зокрема при виробництві та діагностиці прицільних комплексів для бронетанкової техніки ЗСУ.

Також пізнавальною для майбутніх економістів, фінансистів, бухгалтерів, маркетологів була розповідь економіста ЦКБ «Сокіл» Гирник Лілії Володимирівни про особливості роботи економічних служб підприємства, механізми ціноутворення та нормування праці робітників під час виконання дослідно-конструкторських робіт.

Під час зустрічі  підписано Меморандум про співпрацю між ДП НВК «Фотоприлад» та Східноєвропейським університетом імені Рауфа Аблязова.

Дякуємо керівництву підприємства за цікаву екскурсію та плідну співпрацю!