До дня юриста відбувся навчальний семінар для працівників юридичних клінік при вишах

До дня юриста відбувся навчальний семінар для працівників юридичних клінік при вишах

У Східноєвропейському університеті було проведено навчальний семінар для працівників бюро правової допомоги та юридичних клінік, створених при вищих навчальних закладах. Захід ініційований в рамках відзначення Тижня права та з нагоди Дня юриста.

В.О. начальника Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк наголосив на меті проведеного семінару, а саме – підвищенні рівня практичних знань, розширенні співробітництва ВНЗ, що здійснюють підготовку фахівців-юристів, із судовими, правоохоронними органами, органами юстиції тощо.

Під час семінару було проведено низку майстер-класів. Так, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Даньковська розповіла про систему БВПД, її розвиток у регіоні та особливості надання безоплатної допомоги у кримінальних справах. Директор Черкаського місцевого центру з надання БВПД Станіслав Скіць окреслив практичні аспекти роботи центру, зокрема етапи роботи з клієнтом від першого візиту до зустрічі з адвокатом.

Серед інших учасників також були представники Головного управління Пенсійного фонду, ГУ Держгеокадастру у Черкаській області, судді, нотаріуси та прокурори. Було розглянуто нововведення в пенсійному законодавстві, порядок виділення в натурі земельних ділянок власникам земельних паїв, основні аспекти реалізації та захисту права на спадкування й чимало інших актуальних питань правового змісту.