Захід організований за сприяння Асоціації кулінарів України, черкаський осередок якої діє на базі Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.
До складу журі було запрошено ректора Східноєвропейського університету та завідувача кафедри готельно-ресторанної справи і туризму, голову Черкаського осередку Асоціації кулінарів України Анну Собко, а також шеф-кухаря ресторану Faro del porto і ще чотирьох закладів Черкас Олександра Дахна.
– Фестиваль засвідчує, що сфера послуг та готельно-ресторанного бізнесу в Україні має великі перспективи для розвитку, – зазначила ректор вишу. – Ця ніша в нашій країні залишається незаповненою, тому потрібно працювати в цьому напрямі, об’єднуючи зусилля бізнесу, влади та освітніх закладів.
Організатор свята, віце-президент Асоціації кулінарів України, волинський ресторатор Микола Наход підкреслив, що молодь – це майбутнє нашої держави, її невичерпний потенціал, і цим потрібно пишатися. «Ми – усі гідні представники України і повинні зміцнювати її рейтинг», – звернувся до присутніх пан Микола.
Фестиваль був насичений майстер-класами, виставками, презентаціями, різноманітними конкурсами. Учасники отримали змогу поспілкуватися з метрами кулінарного мистецтва, відомими шеф-кухарями, представниками готельно-ресторанного бізнесу з усієї України. Своїми знаннями охоче поділилися почесний міжнародний шеф-кухар, концепт-шеф ресторанів французької кухні мережі Reikartz Hotel Grouр Жан-Луї Дюжер, знані шеф-кухарі України Віктор Фіалковський, Олександр Дахно, Віктор Біляк та учасник телевізійного шоу «Король десертів» Антон Линда.
Для Східноєвропейського університету це прекрасна можливість обміну досвідом і налагодження співпраці з метою підвищення рівня професійної підготовки фахівців сфери обслуговування.