ЗАКРИТИ

Презентація спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Презентація спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

18 березня 2015 року на базі Східноєвропейського університету відбулася презентація спеціальності «Готельно-ресторанна справа» для учнів загальноосвітніх шкіл, яку підготували і провели фахівці кафедри менеджменту туризму, готельного і ресторанного бізнесу.

Вибір професії – це чи не найскладніший, найважливіший і найвідповідальніший крок у житті кожної людини. У розвинутих країнах до цього кроку готують з раннього дитинства і в школах викладають спеціальні дисципліни з підготовки до життя, вибору професії і побудови кар’єри. У наших школах, на жаль, цьому питанню майже не приділяють уваги, хоча всі розуміють, що щастя кожної людини значною мірою залежить саме від правильного вибору професії. Професію слід вибирати свідомо, обдумано, враховуючи свої інтереси, нахили, здібності, внутрішні переконання, стан здоров’я, потреби суспільства у кадрах.

Тому метою заходу було ознайомлення учнів з основними перевагами навчання у Східноєвропейському університеті задля набуття фундаментальних і спеціальних умінь та знань, достатніх для формування професіонала з готельної та ресторанної справи, який виконує функції управлінця-адміністратора, організатора, бізнесмена, аналітика, дослідника, керівника підприємств готельного та ресторанного бізнесу, працівника служби прийому (адміністратора, портьє), працівника служби експлуатації номерного фонду (керівника (Executive Housekeeping), асистента керівника, кастелянші, старшої покоївки, покоївки (maids), працівника служби обслуговування (консьєржа, guest relation manager), працівника ресторану (шеф-кухаря, адміністратора залу, бармена, офіціанта) та ін.

Учні прослухали міні-лекцію і переглянули навчальні фільми, відвідали навчальний і бібліотечний корпуси, спеціалізовані і мультимедійні лабораторії «Технології продукції та устаткування ресторанного господарства», «Обслуговування у ресторанному господарстві», «Обслуговування у готельному господарстві», «Проектування (комп’ютерний клас)». Родзинкою заходу став навчальний тренінг по сервіруванню тематичних столів до банкет-фуршету, чайного столу.

Проведена презентація є одним з низки заходів щодо вибору школярами майбутньої професії, що проводяться за активної участі викладачів та студентів кафедри туризму і готельно-ресторанної справи.