Вітання з нагоди свята «за єдину мирну україну», присвяченого дню міста

Вітання з нагоди свята «за єдину мирну україну», присвяченого дню міста

Дорогі друзі, шановні гості! Всіх нас сьогодні зібрало на цьому майданчику радісне та по-справжньому родинне свято – День нашого рідного міста Черкаси.

Черкаси – серце України, одне з найпотужніших джерел формування її незгасного духу. Витоки історичного розвитку нашого краю губляться у сивій давнині століть. Першу писемну згадку про Черкаси як про вже існуюче місто можна знайти в Густинському літопису 1305 року. Суворі випробування, які історично прийшлися на долю Черкас, сформували особливу суспільну верству – вільне козацтво та сприяли появі подій і людей, які стали символами нації  і гордістю нашого народу.

Черкащина дала світові генія поетичного слова і філософської думки Тараса Шевченка, далеко за межами України відоме ім’я Богдана Хмельницького. Пишаються черкасці і багатьма іншими своїми земляками.

Рідна місцина, де ти народився, де дитиною бігав по ранковій росі, залишається в пам’яті на все життя. І де б нас не закидала доля, по яких би шляхах-дорогах не крокувало наше життя, думки і помисли завжди линуть до рідного куточка, його людей, його історії.

Напередодні дня міста студенти нашого університету своїми руками відтворили білих голубів  з паперу, надихнувши в них свої побажання, мрії та тепло душі. Всі знають, що наші думки матеріальні, і якщо кожен з нас буде посилати в світ побажання любові і добра, в нашу країну обов'язково прийде мир. 

Вітаю вас з Днем міста та бажаю всім злагоди і любові, забути слово «війна» і робити один одного щасливими!