В університеті обговорили питання охорони історико-культурної спадщини регіону

В університеті обговорили питання охорони історико-культурної спадщини регіону

Проблеми збереження історико-культурної спадщини Черкаської області розглянули вчора під час круглого столу в Східноєвропейському університеті. В обговоренні взяли участь представники обласної влади, професорсько-викладацький склад і студенти кафедри туризму.

Із вітальним словом до учасників зібрання звернулася директор інституту управління бізнесом Надія Горбатова. У виступі вона наголосила на тому, що сьогодні проблеми збереження історико-культурної спадщини регіону стають дедалі актуальнішими і вимагають негайного рішення.

Про найбільш відомі історико-культурні заповідники області розповіли студенти. У своїх доповідях вони торкнулися історії створення і питань збереження національних заповідників «Чигирин», Шевченківського у Каневі, «Батьківщина Тараса Шевченка», Кам’янського і Трахтемирівського державних історико-культурних заповідників.

Заступник начальника управління культури облдержадміністрації Микола Суховий окреслив основні напрямки державної політики у сфері охорони історико-культурної спадщини області. Заразом він наголосив на перспективах відновлення пам’яток і можливостях їхнього використання в туристичній діяльності.

Учасники заходу констатували, що тільки завдяки спільним зусиллям громадськості, органів виконавчої влади та самоврядування, працівників культури, туризму та освіти можливий порятунок національного історико-культурного надбання Черкащини та України загалом.

На думку присутніх, ключовим завданням нині стає сприяння формуванню громадської думки, особливо серед молоді, про важливість збереження пам’яток Черкащини, виховання нових поколінь у дусі розуміння неминущої цінності культури та духовної спадщини народу.