Про результати проведення семінару у клубі «Інвестор»

Про результати проведення семінару у клубі «Інвестор»

У Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту 18листопада 2014 року відбувся черговий плановий семінар клубу «Інвестор».

Організатори семінару: клуб «Інвестор» Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, ТОВ «Аудиторська фірма «Украудит ХХІ-Центр» та Вісник Міністерства доходів і зборів України.

В семінарі брали активну участь бухгалтери комунальних та інших підприємств Черкас, студенти і викладачі Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.

Перша тема семінару: «Особливості справляння і адміністрування ПДВ». Ведучий: головний державний податковий інспектор ДПІ у м. Черкасах Обманюк Світлана Василівна.

Під час семінару були розглянуті актуальні питання розрахунку податкових зобов’язань і податкового кредиту з ПДВ у світлі останніх змін до Податкового кодексу України, а також перспективи змін у порядку справляння ПДВ, починаючи з першого січня 2015 року. По завершенні доповіді Світлана Василівна відповіла на численні запитання учасників семінару.

Друга тема семінару: «Особливості розробки і підготовки облікових політик підприємства». Ведучий: Генеральний директор ТОВ «Аудиторська фірма «Украудит ХХІ-Центр» Богдан Анатолій Олександрович. Під час доповіді Анатолій Олександрович зупинився на основних моментах складання облікової політики підприємства, що частіше за все спричиняють помилкові судження про зміст господарських операцій на підприємствах і призводять до надлишкової сплати податків, а іноді і фінансових санкцій за порушення порядку розрахунку податків і зборів, виведення фінансових результатів підприємств тощо.

Третя тема семінару: «Особливості справляння і адміністрування податку на прибуток». Ведучий: завідувач кафедри економіки і бухгалтерського обліку Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, к. е. н., доцент Демидов Олексій Анатолійович. Доповідь Олексія Анатолійовича містила відповіді на найактуальніші і найважливіші питання щодо порядку нарахування і сплати податку на прибуток в світлі останніх змін до Податкового кодексу України. Зокрема, приділена увага податковим періодам, за які платники податку на прибуток повинні подавати податкові декларації і сплачувати авансові внески; розглянуті особливості оподаткування курсових різниць, зважаючи на зміни до П(С)БО 21 «Вплив валютних курсів», що відбулися з 19.08.2014 року; висвітлені питання податкового обліку поворотної фінансової допомоги підприємств; розглянуті особливості оподаткування операцій з необоротними активами і орендних операцій; розкриті питання податкового обліку витрат і зворотних відходів підприємств тощо. Після завершення доповіді ведучий відповів на численні питання учасників.

Освітньо-професійний клуб «Інвестор» продовжить свою роботу у грудні семінаром з актуальних економічних питань функціонування комунальних підприємств (водоканалів і тепломереж).

Організаторами семінару виступають: Східноєвропейський університет економіки і менеджменту, ТОВ «Аудиторська фірма «Украудит ХХІ-Центр». 

Інформація щодо часу проведення семінару буде надана додатково.