Нумізматичні читання в СУЕМ

Нумізматичні читання в СУЕМ

21 травня Східноєвропейський університет вже втретє приймав «Нумізматичні читання», які об’єднали не лише фахівців-нумізматів, але й усіх, хто захоплюється пошуком, колекціонуванням, систематизацією та вивченням монет.

На нумізматичні читання зібралися не лише науковці СУЕМ, але й члени Черкаського обласного клубу колекціонерів. Особливий інтерес викликала доповідь студента СУЕМ Володимира Терещенка, який поділився історією власного захоплення. Зі змістовною доповіддю виступив знаний на Черкащині колекціонер і краєзнавець В. В. Шостопал. Власні доповіді представили співробітники СУЕМ Десятніков О. В. – «Досвід впровадження монет з композитних матеріалів Придністровською Молдавською Республікою», Десятніков І. В. – «Організація грошового забезпечення військовослужбовців армій союзників США у Південному В’єтнамі (1965-1973 рр.)» та інші. Жваве обговорення викликали доповіді фахівців кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, що стосувалися психологічних аспектів колекціонування.

Слід зазначити, що зустрічі студентів, викладачів та краєзнавців, захоплених колекціонуванням, стали у Східноєвропейському університеті традиційними. Учасники читань висловили бажання зустрітися й наступного року та поділитися новими результатами свого захоплення.