Книжкова виставка до Дня української писемності та мови

Книжкова виставка до Дня української писемності та мови

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива сходинка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття».

Цей відомий вислів класика української літератури Панаса Мирного в повній мірі розкриває величезне значення мови в житті кожної людини. Адже мова – це безцінний духовний скарб нації. Вона є найголовнішою ознакою народу, що дає йому право називатися нацією. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію.

Традиційно, День української писемності та мови ми відзначаємо 9 листопада. В 1997 році це державне свято було запроваджено Указом Президента на честь преподобного Нестора-літописця, з якого, як стверджують дослідники, і почалася писемна українська мова.

Долучаючись до відзначення Дня української писемності та мови, наукова бібліотека Східноєвропейського університету ім. Рауфа Аблязова оформила книжкову виставку «9 листопада – День української писемності та мови».

84 (1)

Створена виставка розкриває перед відвідувачами бібліотеки історію походження української мови, непростий шлях її розвитку, всю велич та красу рідної мови, а також знайомить з навчальною літературою, в якій розглядаються питання фонетики, орфографії, правопису та стилістики сучасної української мови.

Мова – це засіб відображення національної культури, розвитку і збереження духовної та матеріальної спадщини. Бережімо та плекаймо рідну, українську мову, адже це мова наших пращурів та мова наших нащадків!