Хто володіє інформацією, той володіє світом!

Хто володіє інформацією, той володіє світом!

Саме під таким гаслом у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулося засідання круглого столу, присвячене Всесвітньому дню інформації. Захід ініціювала кафедра документознавства та інформаційної діяльності.

Відкриваючи дійство, директор інституту управління бізнесом Надія Горбатова привітала присутніх зі святом і побажала плідної роботи під час обговорення.

Із доповіддю виступила завідувач кафедри документознавства та інформаційної діяльності Ірина Захарова. У її виступі були висвітлені етапи і критерії розвитку інформаційного суспільства. Студенти мали змогу почути цікаві відомості про інформацію як найважливіший стратегічний ресурс в системі управління. Крім того, у них була можливість безпосередньо взяти участь у обговоренні питань, які стосуються їхнього майбутнього фаху, перспектив працевлаштування, важливості завдань, що стоять перед документознавцями.

Доповідачами також виступили студенти. Вони окреслили світові тенденції інформатизації суспільства. Нині сформована нова культура, що базується на штучному інтелекті, математичних моделях, комп'ютерних програмах, формальних мовах, які потребують нової інформаційної грамотності населення.

Вихованці вишу презентували відео-проект про важливість інформації для молодого покоління і переваги навчання за спеціальністю «Документознавство та інформаційна діяльність».

Під час обговорення особливий наголос було зроблено на тому, що молодь, яка живе у сучасному мінливому світі, хоч і є найактивнішою верствою населення, проте, не маючи достатньо знань, умінь та навичок протидії негативним впливам неправдивої інформації, є найбільш вразливою частиною суспільства.

Також студенти кафедри документознавства та інформаційної діяльності відзначили Всесвітній день інформації інтелектуальним змаганням в форматі брейн-рингу. Активність студентів під час гри засвідчила їхню глибоку ерудованість і вміння працювати в команді, що є надзвичайно важливим на шляху становлення фахівця.