Екстрим-паті в якості випускного

Екстрим-паті в якості випускного

Самі серед живої природи: зготували юшку, посмажили шашлик, відзняли фоторепортаж і влаштували творчий вечір талановитої однокурсниці. А отже, випускний іспит здано на відмінно!

Випускники цьогорічного курсу ННВЦ СУЕМ «Практична журналістика» – напрочуд милі й талановиті дівчата та юнаки. Упродовж року ми стали міцною родиною. Тому що всі радощі й біди особисто кожного переживали гуртом. Ми знали про кожного, здається, все. Як справи у батьків, братиків-сестричок? Як і чим допомогти в тій чи тій ситуації. Створення міцної команди – це найважливіший урок, який ми всі винесли з річного курсу спілкування.

Власне навчитись журналістиці, на мій погляд, не складно. І в цьому мене неодноразово переконували мої юні друзі. Де ми тільки не були, про що тільки не писали і які шоу не влаштовували: Умань, Христинівка, Корсунь – Шевченківський, Звенигородка, Чорнобай, Чигиринщина. Звідти ми привозили найзахопливіші репортажі та ділились із друзями неповторними враженнями. Телебачення, радіо, газети, рекламні агенції – двері цих засобів масової інформації відтепер відкриті для моїх улюблених вихованців. Тепер вони цілком професійно зможуть написати статтю, зробити запис на ТБ чи дати інтерв’ю на радіо.

Випускники курсу обов’язково будуть відомими, про них знатимуть, їх супроводжуватиме успіх. Тому що вони стали комунікабельними, навчилися спілкуванню із людьми і світом. І це другий урок, який усі ми винесли з навчання. Вони писали листи на фронт та передавали обереги на передову, проходили вишкіл разом із молодими бійцями. Відтепер я спокійна – все, що робитимуть мої вихованці, кожний їхній вчинок буде виваженим та професійним.

Випускники курсу – люди різних сфер діяльності. Майбутні юристи,  менеджери, айтішники, медики, перекладачі та журналісти – ми такі різні, але нам так цікаво разом. Сподіваюсь, що й надалі нас об’єднуватиме  дружба та співпраця. І це третій, найголовніший урок, засвоєний під час навчання на курсах. Чекаємо на нових друзів та колег! У новому навчальному році, сподіваюсь, буде ще цікавіше!

Світлана Немилостива,Викладач курсу «Практична журналістика»