До дня козацької слави колежани університету дебатували на козацьку тематику із гімназистами

До дня козацької слави колежани університету дебатували на козацьку тематику із гімназистами

14 жовтня 2013 р., на Покрову і в День українського козацтва, учні Черкаської міської гімназії №9 завітали до Східноєвропейського університету з метою повправлятися в ораторському мистецтві зі студентами Коледжу економіки і управління. Темою дебатів стало твердження “Козаки – національні герої України”.

Гімназистам довелося його захищати, тоді як колежанам – заперечувати. У драматичній і напруженій боротьбі перемогу виборола команда 9-ї гімназії.

– Ці команди вже не вперше зустрічаються на дебатах, – відзначає директор коледжу Сергій Шамара, – дебатний рух між нашими закладами триває близько двох років. І щоразу інтелектуальна гра між учнями та студентами не схожа на інші, викликає цікавість, демонструє високий рівень знань, ерудиції та кмітливості учасників.

4461134

Як зазначив тайм-кіпер гри і водночас тренер команди гімназистів – викладач гімназії №9 Андрій Стецюк, – “Кубок Антів” є перехідним. Тож у матчі-реванші студенти коледжу матимуть можливість повернути його собі. Гру планують провести у грудні цього року.